Новини ISH  |
  За нас   |
  История  |
  Магазини  |
  Сервиз  |
  Референции  |
  Въпроси и отговори  |
  Контакти  |
  Архив  |
stiebel balmax Tatramat
balmax_www  
balmax_biolersbalmax_ecobalmax_climabalmax_heat

НОВИНИ
STIEBEL ELTRON с нов енергоспестяващ бойлер
04 Юни 2016 г.

още

Награди на "Superbrands" Словакия
04 Май 2016 г.

още

Нов шоурум в София
01 Ноември 2014 г.

ощеПРОМОЦИИ
Активни промоции
16 Май 2018 г.

още

началовъпроси и отговори

Вие питате, ние отговаряме ...

 

Не викайте самоук майстор да ви слага бойлера, съветват инспектори

От Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) съветват да се доверяваме само на оторизираните сервизи за монтажа на бойлерите, които купуваме.
Във връзка със зачестилите инциденти с бойлери Агенцията е предприела по-сериозна информационна кампания с цел ограничаване и превенция на рисковете при използването на електрическите бойлери.
Кампанията ще се осъществява съвместно с Комисията за защита на потребителите и с подкрепата на Българската асоциация на електротехниката и електрониката. Ще се проверява наличието на инструкциите към продаваните бойлери, обяви Мирослав Йотов от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.Статистиката сочи, че през миналата година са се случили три фрапиращи инцидента. При два от тях се касае за разрушени жилища, а при един има и смъртен случай заради неправилно свързване на бойлера.Той подчерта, че фактът, че се стига до такива инциденти, включително и в София, се дължи на това, че бойлерите се монтират от неправоспособни лица.Много често хората се доверяват на обикновен майстор, който им монтира бойлера. Затова при инцидент и никой не поема отговорност, изтъкна Йотов.

 

 

 

 

 

 

Моля изпращайте ни Вашите мнения, въпроси и препоръки на e-mail: info@balmax.com или се свържете с нас на телефон: 0885 160825, 0885160835

Обратното броене е включенo: Европейският съюз прие нова директива за Екодизайн и нов Енергиен етикет за всички производители на отоплителни уреди, комбинирани бойлери, системи за отопление, бойлери и резервоари за съхранение на гореща вода, влизаща в сила от септември 2015 г. С нейна помощ ЕС се стреми към природосъобразен дизайн на продукти, свързани с енергопотреблението и в резултат на високите изисквания за енергийна ефективност се надява на понижаване на емисиите на CO2 и потреблението на енергия с 20% до 2020 г.

 Законовият регламент за енергийни продукти (продукти, свързани с енергопотреблението) - съкращение ErP   - класифицира различните устройства и ги разделя в различни класове на ефективност.

За да се улесни процесът на вземане на решение за потребителите при закупуване на енергийно ефективни уреди, ЕС създаде нов енергиен етикет. Тези етикети са добре познати на клиентите от останалите домакински електроуреди като перални, готварски печки и т.н.  Зеленият цвят отговаря на много ефективен уред, а червеният отговаря на ниско ефективен.

Stiebel ELTRON приветства Директивата на ЕС , както и изискването за прозрачност в етикетирането на разхода на енергия. Опазване на околната среда и постоянното усъвършенстване са за компанията най-важните критерии при разработването на нови уреди и системи.

Енергиен етикет за бойлери

Бойлерите се оценяват в седем класа на  ефективност.  От А до G, като продуктите на Stiebel ELTRON са почти винаги в най-добра група!

Комфорт и пестене на електроенергия!

  4i technology – Неограничен комфорт - технологията е комбинация от 3 сензора и моторен вентил. Сензорите проверяват температурата на входящата вода, температурата на изходящата вода и дебита, за да се гарантира константна температура. Ако е необходимо по-голяма мощност, отколкото нагревателната  система може да предостави, моторният вентил свива дебита, за да се подсигури константна температура. Благодарение на тази технология, не е необходимо да се ползва студена вода и бойлерът изразходва толкова ел. енергия, колкото му е необходимо и резултатът е висока ефективност и икономия на ел. енергия!

   3i technology – Комфорт - Уреди с този етикет, нямат моторен вентил, което води до понижаване на комфорта. Наличието на два температурни датчика и дебитомер, осигуряват постоянна температура. Технологията е високо ефективна, защото бойлерът изразходва толкова енергия, колкото е необходимо. Само в изключителни случай, при много ниска температура на входящата вода в зимен период и максимален дебит, може да се наложи потребителя да регулира желата температура.


   2i technology – Ежедневен Комфорт – Уреди с този етикет не разполагат с моторен вентил и температурни сензори. Клиентът избира 3 режима на загряване на водата - 35, 45 и 55 градуса, като се изразходва нужното количество енергия. Различна температура от зададените три температури, може да бъде постигната чрез ползването на смесителната батерия.  

 

 

 1.Въпрос:  Защо бойлерите на Stiebel Eltron са по-скъпи от другите бойлери продавани в България ?

 

 Отговор:  Stiebel Eltron  е лидер в областа на уредите за топла вода и отопление на пазара в Германия . Със своята 95-годишна история в областа на производството на обемни и проточни бойлери Stiebel Eltron се е превърнала в синоним на качество, ефективност и енергоспестяване. Хирон Д Енд Д Консулт , като представител на Stiebel Eltron за българския пазар се стреми да изповядва същите ценности , както и фирмата-производител. Всички цени на уредите на българския пазар са същите както в Германия и друтите страни в Европа, където се продава  Stiebel Eltron. Това, че цените на уредите Stiebel Eltron е по-висока от цените на другите марки означава само едно , че нашите клиенти закупуват уреди с европейско  качество и международна гаранция.

 

 2.Въпрос: Какъв бойлер да си закупя  при положение , че водата в Нашия град е  варовита?

 

  Отговор:  Обемните бойлери на STIEBEL ELTRON са защитени от агресивна вода посредством анодно-магнезиева защита, която се сменя периодично. От проточните бойлери можете да ползвате моделите DHB , DHB-E или  DHE, произведени с жична  нагревателна система, която  не позволяваща полепване на варовик  върху  нагревателя.

 

3.Въпрос:  Интересувам се от  бойлер, който да захранва мивка. Какво ще ми предложите?

 

   Отговор: Предлагаме Ви  две  решения:

Първи вариант: Монофазен проточен бойлер с мощност 6 или 8 kw, осигуряващ Ви  топла вода  с дебит 4-5 л/мин при температура  38 оС -  модели  DHC 6 или  DHC 8.

Втори вариант: – обемен бойлер с вместимост  5 или 10 литра за монтаж  под мивка -  модели SHU 5 или SHU 10 или за монтаж над мивка - модели  SH 10 или  SH 15 с вместимост 10 или 15 литра. Уредите са  с ел. мощност 2 kw.

Ставащи все по-широко използвани обемни бойлери за отворена система за монтаж под мивка модел SNU с иновационната anti-drip технология и изключително добрата изолация Ви спестява енергия както и увеличава живота на уредите.

Технологията anti-drip не позволява изтичане на вода по време на загряване, от където имаме икономия на вода и намаляване на отлагането на варовик. " Използването на thermostop" смесителни батерии , допълнително Ви спестява пари, като не позволява нагряване на смесителната батерия в standby режим.

 

 

4.Въпрос:  Имам обемен бойлер на фирма Stiebel Eltron с вместимост 80 литра. Защо в последно време от придпазния вентил на бойлера започна да теча вода, дори когато бойлера не нагрява?

 

 Отговор: Обемните бойлери на Stiebel Eltron се монтират задължително с предпазна група тип SV 1/2 или SV 3/4, които са много прецизно регулирани да отварят  при  налягане на водата 6 атм. Във Вашият случай по някаква причина се е вдигнало налягането на студената вода. Най вероятно причината за това е в местната компания за ВиК , която захранва Вашето жилище със студена  вода на по-високо от нормираното налягане и затова през  предпазния вентил протича вода. Ако положението не се промени, свържете се с местното ВиК и попитайте дали това е временно явление. Ако не получите положителен отговор Ви препоръчваме да монтирате редуцир-вентил за намаляване  налягането на водата. 

 

 

5.Въпрос:  Искам да ползвам проточен бойлер, но налягането на  водата не е добро. Това проблем ли е?

 

Отговор: Ако налягането на водата във Вашето жилище е променливо или ниско Ви препоръчваме да ползвате електронно управляемия проточен бойлер на трифазен ток  тип DHE, който включва нагревателната система при най-ниско налягане , а именно - 1,5 bar. Всички останали проточни бойлери независимо дали са за монофазен или трифазен ток са с хидравлично управление и включват при 3,5  bar.

 

6.Въпрос: Търся бойлер, като резервен вариант, който ще ползвам по време на профилактика или ремонт на централното снабдяване с топла вода.  Да не заема много място.  Какво ще ми предложите?

 

Отговор: Предлагаме Ви да ползвате проточен бойлер на монофазен  или  трифазен ток. При монофазно захранване възможностите са модел DHC 8 или DHF 12 осигуряващи 6-9 л/мин  топла вода с температура 38 оС. Необходимото сечение на  захранващите проводници е 3 х 4мм2  за  DHC 8. или 3 х 6 мм2  за DHF  12.  При наличие на  трифазно захранване е възможно да ползвате моделите  DHB, DHB- E или DHE , които биха Ви осигурили още по-добър дебит  на  топлата вода  и то при температура до 55 оС. Необходимото сечение на захранващите проводници е  4 х 4 мм2 или 4 х 6 мм2  в зависимост от мощността на уреда.

 

 

7. Въпрос: Търся отопление за баня. Какво ще ми предложите ?

 

Отговор : Предлагаме 3 варианта.

А) конвекторен радиатор от 0,5 kw  или 1 kw., при който първоначално по-бавно се загрява помещението, поради естествената циркулация на въздуха. За постоянно отопление на банята. Модели CNS, CON

Б) уред с вентилатор с мощност 2 kw – ако искате загряване на банята непосредствено преди ползване. Модели CBS, CK

В) уред с кварцови нагревателни елементи с възможност на избор на 2 режима на работа за отопление не на помещението, а на човека в банята – приятна лъчиста топлина корегираща посоката си посредством подвижния рефлектор на уреда. Модел IW.

 

8. Въпрос:  Търся уред за отопление на малък кабинет от 15 кв.м, който ще се ползва по за 4 часа в денонощието и разбира се държа да е икономичен

 

Отговор : Предлагаме уредът да е мощен и с вентилатор, за да може бързо да се загрее помещението и да работи докато сте там. След това го изключвате. Модел CBS, CK.

 

 

9. Въпрос:. Търся безшумно отопление на спалня от 15 кв м.

 

Отговор : Предлагаме Ви конвекторен радиатор с мощност 1,5 kw, използващ естествената циркулация на въздуха.Равномерно и безшумно отопление. Възможност за избор на температура на загряване Монтирж на стена. Изключително елегантен дизайн. Модел   CNS, CON.

 

10. Въпрос:  имам вила, в която тъбите на водопровода в мазето замръзват. Предлагате ли уред, който да разреши проблема?

 

Отговор : Предлагаме модел CFK 5 отоплителен уред, който се монтира до тръбите и поддържа температура достатъчна да не замръзнат тръбите.

 

11. Въпрос:   имам затворена тераса на вилата, която се използва за гостна стая поради прекрасния изглед към градината. Искам да я отопля в преходните сезони и да се използва, но нямам място за монтаж на радиатор на стената. Подвижен модел също не е подходящ. Имате ли нещо за висок монтаж?

 

Отговор : Предлагаме ви едно елегатно решение с уред модел IW с кварцови нагреватели. Възможност за избор на мощност и насочване на топлината посредством регурлируемия рефлектор. Приятна топлина в студените вечери на пролетта или есента. Може да се монтита високо под тавана.

 

12. Въпрос:   Търся  проточен бойлер на трифазен ток, който да захранва вана.

 

Отговор : Предлагаме 3 модела - електронно управляеми бойлери модели DHB , DHB-E,  DHE. Препоръчваме Ви 24 или 27 kw, за да имате достатъчно топла вода и да може едновременно да ползвате и мивка. С тези модели ще имате  икономия на електро енергия и вода, тъй като електрониката следи зададена температура и количество вода и съответно превключва нужната мощност.

 

13. Въпрос:   Търся бойлер 150-200л

 

Отговор :

Очаквайте от 01.06.2014 г.  Новата серия обемни бойлери за вертикален монтаж на стена тип SHZ LCD Electronic Comfort. Доставят ефективно достатъчно количетсво топла вода. Благодарение на иновативната технология на STIEBEL ELTRON, серията покрива всички стандарти за енергоспестяващ уред.Наличието на три икономични режима в съчетание с режим бързо нагряване, може да се регулира прецизно според индивидуалните нужди на клиента. Икономичен режим ECO COMFORT – автоматично температурата се нагласява на 60 °C. Този режим Ви подсигурява максималното количество топла вода.

Икономичен режим ECO PLUS – температурата на загряване автоматично се променя на 60 °C. Загряване се включва автоматично след като сте изразходвали 40 % от наличната вода – пестене на енергия. Особено полезно, когато е необходимо малко количетсво топла вода. Икономичен режим ECO DYNAMIC – позволява интелигентно управление на нужното количество топла вода, в зависимост от навиците на потребителя. Бойлерът е със заводски настроики.

 

ECO DYNAMIC режим работи най-добре, ако винаги изисквате сходни обеми на топла вода по едно и също време на деня, независимо от деня от седмицата.

Серия обемни бойлери PSH UNIVERSAL EL  за вертикален и хоризонтален монтаж, с вместимост от 30 до 150 л,  осигуряват топла вода за вашия дом. Благодарение на иновативната технология на STIEBEL ELTRON, серията покрива всички стандарти за енергоспестяващ уред. Водата се нагрява от сухи електрически нагреватели. С функцията за бързо нагряване можете да съкратите времето за загряване. Електронното управление допринася за по-лесното задаване на различинте енергоспестяващи режима на работа.  

Най-новата серия PSH Trendобемни бойлери, предлагаща се на пазара от март 2014 г.,  за вертикален монтаж на стена с вместимост от 30 до 200 литра, подсигуряват топла вода за вашия дом.  Захранват повече от един източник с топла вода. Гаранция 10 години.

Общото за бойлерите от тази серия е, че благодарение на изключителната изолация запазват температурата на водата в продължение на едно денонощие с минимални енергийни разходи - по малко от 1 kWh. Уредите са с специално антикорозионно покритие на водосъдържателя CoPro III.. Мощността на електрическия нагревател е 2 kW за моделите от 30 до 150 л и 3 kW за 200 л.

 

 

14. Въпрос:   Търся  решение за топла вода за баня с 4 душа във фитнес.

 

Отговор : Ако имате трифазен ток, може да ползвате обемно проточен бойлер модел SHD 100. Съдържа 100л вода,  които се загряват на 3,5 kw. Има бутон за превключване в режим бързо нагряване на 21 kw. Едновреммно без проблем могат да се използват и четирите душа. Вариянт две е обемен бойлер от 200 литра осигуряващ 390 л. или 300л осигуряващ 590 л смесена вода на 40 оС.

 

15. Въпрос:   Търся преносим отоплителен уред.

 

Отговор : Предлагаме комбиниран уред модел CS работещ като конвекторен радиатор и има вграден вентилатор който да се вклюва при необходимост от бързо нагряване. Възможност за работа на 3 мощности 0.75, 1.25 и 2 kw. Механичен терморегулатор.

 

16. Въпрос: Защо бойлерите на STIEBEL ELTRON са енергоспестяващи?

 

Отговор : Всички бойлери с марка STIEBEL ELTRON са енергоспестяващи. Ако говорим за проточните бойлери - те консумират електроенергия само докато се ползват. Почти при всички модели има възможност за превключаване на мощността в зависимост от използваното количество вода и съответната температура на загряване, което допълнително допринася за икономия на електроенергия.

Относно обемните бойлери с марка STIEBEL ELTRON – можем да заявим, че са също енергоспестяващи благодарение на използваната CFCFree изолация, при която за поддържане температурата на вече загрятата вода  в рамките на едно денонощие разходът на електроенергия е между 0.4 и 1.5 kWh  в зависимосто от обема на бойлера.

С употребата на електронно управляеми проточни и обемни бойлери тип DHE и SHZ, може да спестите допълнително до 30 % електроенергия, в сравнение с конвенционалните бойлери.

17. Защо инфрачервеното отопление е по-евтино?

Инфрачервено отопление от AEG е по-евтино, защото няма топлинни загуби, благодарение на използването на IR къси вълни A, които директно проникват към човешкото тяло. За сравнение при средните и дългите вълни се отоплява заобикалящия въздух. Използват се висококачествени нагревателни елементи на Philips/HANA. Отопление без вредни емисии. Подходящи за отопление на открити и закрити пространства – тераси, градини, сервизни и складови помещения, бани, гаражи. Елегантен дизайн.

18. На какъв принцип отопляват инфрачервените отоплителни уреди?

Принципът на действие на инфрачервените отоплителни тела, повтаря процесът на превръщане на слънчевата енергия в топлинна. И независимо от това, че слънцето е далече от нас, неговите лъчи топлят и нагряват Земята.

Традиционните отоплителни системи, загряват въздуха, причиняват повече загуби на електроенергия, тъй като топлия въздух се издига отдолу нагоре. Така 60% от нагретия въздух се озовава буквално „под покрива” на помещението, а ако покривът и стените имат висок коефициент на загуба на топлина, то отоплението става доста скъпичко...

За разлика от традиционните отоплителни системи, инфрачервените отоплители нагряват самите предмети: дрехи, растения, стени и телата на обитателите в помещението. Това отопление е и най- комфортно за човека – въздухът в помещението е нагрят равномерно и независимо от разстоянието, на което се намира отоплителя.